Gemengde-tomatensalade met venkel-citrusdressing

Een zomerse salade met typische ingrediënten uit italië... Dat is deze tomatensalade met mozzarella en een frisse venkel-citrusdressing. Daar blijf je van eten!

470 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 8 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1-2 min. op middelhoog vuur. Schep in een vuurvast kommetje. Voeg het citroenrasp toe.

  3. Verhit de olie 1-2 min. op middelhoog vuur en schenk de warme olie over het venkelzaad en citroenrasp. Voeg 3 el citroensap (per 4 personen) toe en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Snijd de romatomaten elk in 8 partjes en halveer de snoeptomaten. Laat de romaatjes heel. Verdeel de rucola over een platte schaal en verdeel de tomaten erover. Giet de mozzarella af en verdeel erover. Besprenkel met de helft van de dressing en bestrooi met peper en de zeezoutvlokken. Serveer de rest van de dressing erbij.

  • variatietipLekker met verschillende soorten brood. Dip het brood in de rest van de dressing.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gemengde-tomatensalade met venkel-citrusdressing

Een zomerse salade met typische ingrediënten uit italië... Dat is deze tomatensalade met mozzarella en een frisse venkel-citrusdressing. Daar blijf je van eten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig