Limabonen-preistoof met kaas en knoflookolie

Deze fluweelzachte bonenstoof met prei, kaas en knolflookolie is romiger dan romig. Je eet dit eenpansgerecht met knapperige ciabatta. Eet smakelijk!

570 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 12 min. oventijd

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de preien in ringen van 2 cm en spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van de vruchten en snijd in kwarten.

  2. Verhit ⅗ olie in een hapjespan en bak de knoflook en chilivlokken 2-3 min. op middelhoog vuur tot de knoflook lichtbruin is. Schep de knoflook-chiliolie in een schaaltje.

  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de prei en ui 10 min. op middelhoog vuur tot alles zacht en gekaramelliseerd is. Schep af en toe om. Voeg de bonen met het vocht en het water toe, roer door en breng aan de kook. Voeg al roerend de geraspte kaas toe. Laat 5 min. koken zonder deksel, roer af en toe door. Breng op smaak met het citroenrasp, peper en eventueel zout.

  4. Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes. Schep de knoflook-chiliolie over de bonen en serveer met de citroenpartjes en het brood.

Limabonen-preistoof met kaas en knoflookolie

Deze fluweelzachte bonenstoof met prei, kaas en knolflookolie is romiger dan romig. Je eet dit eenpansgerecht met knapperige ciabatta. Eet smakelijk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig