Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Breek de chocolade in stukken en doe samen met de boter in een kom, smelt au bain-marie. Neem de kom van het vuur en laat iets afkoelen.
Hak ondertussen de kruidnoten grof. Klop de eieren met de basterdsuiker met een handmixer in ca. 5 min. licht en luchtig. Spatel eerst de gesmolten chocolade en daarna het zout, de bloem, cacaopoeder en ⅔ van de kruidnoten erdoor.
Schenk het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en verdeel de rest van de kruidnoten erover. Bak ca. 40 min. in de oven gaar. Laat minimaal 15 min. in de vorm afkoelen, haal uit de vorm en laat nog 15 min. afkoelen. Snijd in 16 stukken (per 16 stuks) en serveer.
Pepernoten-brownies
Of je ze nu pepernoten of kruidnoten noemt... Ze zijn een fijne toevoeging in deze home made brownies. Je hebt ze in een kwartiertje al oven ready. Het moeilijkste ingrediënt? Geduld! Want het liefst peuzelen we ze z.s.m. op.
- achtergrondinfoPepernoot of kruidnoot? Een pepernoot is eigenlijk het zachte, taaitaai-achtige blokje met anijsachtige smaak. De knapperige variant met speculaaskruiden zoals in dit recept is de enige echte kruidnoot maar wordt dus in de volksmond meestal pepernoot genoemd.
- bewaartipBrownies over? Verpak ze in bakpapier (zo plakken ze niet aan elkaar) in een hersluitbare zak of bak en bewaar tot 1 maand in de vriezer.
- bereidingstipJe kunt de brownies 1 dag van tevoren maken. Laat eerst volledig afkoelen in de bakvorm en bewaar goed afgedekt op kamertemperatuur.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pepernoten-brownies
Of je ze nu pepernoten of kruidnoten noemt... Ze zijn een fijne toevoeging in deze home made brownies. Je hebt ze in een kwartiertje al oven ready. Het moeilijkste ingrediënt? Geduld! Want het liefst peuzelen we ze z.s.m. op.
16 porties
290 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Breek de chocolade in stukken en doe samen met de boter in een kom, smelt au bain-marie. Neem de kom van het vuur en laat iets afkoelen.
Hak ondertussen de kruidnoten grof. Klop de eieren met de basterdsuiker met een handmixer in ca. 5 min. licht en luchtig. Spatel eerst de gesmolten chocolade en daarna het zout, de bloem, cacaopoeder en ⅔ van de kruidnoten erdoor.
Schenk het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en verdeel de rest van de kruidnoten erover. Bak ca. 40 min. in de oven gaar. Laat minimaal 15 min. in de vorm afkoelen, haal uit de vorm en laat nog 15 min. afkoelen. Snijd in 16 stukken (per 16 stuks) en serveer.
achtergrondinfo:Pepernoot of kruidnoot? Een pepernoot is eigenlijk het zachte, taaitaai-achtige blokje met anijsachtige smaak. De knapperige variant met speculaaskruiden zoals in dit recept is de enige echte kruidnoot maar wordt dus in de volksmond meestal pepernoot genoemd.
bewaartip:Brownies over? Verpak ze in bakpapier (zo plakken ze niet aan elkaar) in een hersluitbare zak of bak en bewaar tot 1 maand in de vriezer.
bereidingstip:Je kunt de brownies 1 dag van tevoren maken. Laat eerst volledig afkoelen in de bakvorm en bewaar goed afgedekt op kamertemperatuur.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
100 g extra pure chocolade 70%
225 g ongezouten roomboter
150 g kruidnoten
3 middelgrote scharreleieren
250 g donkere basterdsuiker
¼ tl zout
125 g patent tarwebloem
25 g cacaopoeder
Dit heb je nodig
bakpapier
lage bakvorm (20 x 20 cm)
handmixer