Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter en chocolade au bain-marie en haal het zodra het gesmolten is van het vuur. Laat afkoelen tot gebruik.
Mix de eieren en suiker in een kom met een handmixer met gardes ca. 3 min. tot het mengsel romig en licht van kleur is.
Mix langzaam het chocolademengsel door het eimengsel. Meng de bloem en het zout erdoor. Bestrooi de ramequins met de cacaopoeder en zorg dat alle randen goed zijn bedekt. Klop de cacao die te veel is af.
Verdeel het mengsel over de ramequins. Bak de ramequins 10 min. in de oven. Laat ze 5 min. afkoelen. Draai de ramequins om door er een bord bovenop te leggen en snel om te draaien. Serveer direct.
Chocoladefondant
Fondant = smelten in het Frans. Daarom heet dit klassieke dessert dan ook zo, het hartje van dit chocoladecakeje is vloeibaar en staat ook wel bekent als lavacakeje.
- achtergrondinfoFondant of moelleux? Een moelleux (zacht in het Frans) is een smeuïg gebakje dat nog zacht is van binnen en niet gesmolten. Een fondant (smelten ins het Frans) juist weer wel, die heeft, net zoals in dit recept een vloeibare binnenkant.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Chocoladefondant
Fondant = smelten in het Frans. Daarom heet dit klassieke dessert dan ook zo, het hartje van dit chocoladecakeje is vloeibaar en staat ook wel bekent als lavacakeje.
nagerecht
6 personen
455 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter en chocolade au bain-marie en haal het zodra het gesmolten is van het vuur. Laat afkoelen tot gebruik.
Mix de eieren en suiker in een kom met een handmixer met gardes ca. 3 min. tot het mengsel romig en licht van kleur is.
Mix langzaam het chocolademengsel door het eimengsel. Meng de bloem en het zout erdoor. Bestrooi de ramequins met de cacaopoeder en zorg dat alle randen goed zijn bedekt. Klop de cacao die te veel is af.
Verdeel het mengsel over de ramequins. Bak de ramequins 10 min. in de oven. Laat ze 5 min. afkoelen. Draai de ramequins om door er een bord bovenop te leggen en snel om te draaien. Serveer direct.
achtergrondinfo:Fondant of moelleux? Een moelleux (zacht in het Frans) is een smeuïg gebakje dat nog zacht is van binnen en niet gesmolten. Een fondant (smelten ins het Frans) juist weer wel, die heeft, net zoals in dit recept een vloeibare binnenkant.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
120 g ongezouten roomboter
140 g pure chocolade 70%
4 middelgrote scharreleieren
140 g kristalsuiker
50 g tarwebloem
1 snufje zout
2 el cacaopoeder
Dit heb je nodig
ramequins (Ø 10 cm, ingevet)