Salade met avocado, mozzarella en jalapeño

Geef je salade wat pit en gebruik jalapeñoplakjes (en het vocht voor de dressing) voor je lunch. Eet 'm zo of gebruik 'm als basis door bijv. extra groente of boontjes toe te voegen.

430 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Scheur de grote bladeren van de romainesla heel grof, laat de kleine heel. Snijd de tomaten elk in 6 parten. Maak de avocado’s schoon en snijd ook in parten. Scheur de mozzarella in stukken. Verdeel de sla over een grote serveerschaal en leg hierop de tomaat en avocado.

  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, pers de vrucht uit en meng met 1 el vocht (per 4 personen) van de jalapeño en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Sprenkel de dressing over de salade en verdeel de mozzarella en jalapeño erover.

  • combinatietipLekker met tortillachips of stokbrood, daarmee is het recept niet langer glutenvrij. Voor extra eiwitten kun je zwarte bonen toevoegen.
  • serveertipSnijd voor een chopped salad alle ingrediënten heel fijn en meng dan de dressing erdoor.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Salade met avocado, mozzarella en jalapeño

Geef je salade wat pit en gebruik jalapeñoplakjes (en het vocht voor de dressing) voor je lunch. Eet 'm zo of gebruik 'm als basis door bijv. extra groente of boontjes toe te voegen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig