Schil de knolselderij en rasp op de grove kant van een blokrasp of in de keukenmachine met grove raspplaat. Doe het rasp in een kom.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom. Pers de helft van de vrucht erboven uit. Snijd de selderij fijn.
Meng de selderij, mayonaise, yoghurt, mosterd en suiker met de knolselderij en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Selderijsalade
Frisse en knapperige selderijsalade op smaak gebracht met mosterd en citroen. Heerlijk romig en ideaal voor jouw volgende lunch.
- bereidingstipRauwe knolselderij geeft de salade een knapperige bite. Liever wat zachter? Kook de geraspte knolselderij dan 1 min. in ruim kokend water, giet af en spoel goed koud.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Selderijsalade
Frisse en knapperige selderijsalade op smaak gebracht met mosterd en citroen. Heerlijk romig en ideaal voor jouw volgende lunch.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198227_220x162_JPG.jpg)
15 porties
40 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en rasp op de grove kant van een blokrasp of in de keukenmachine met grove raspplaat. Doe het rasp in een kom.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom. Pers de helft van de vrucht erboven uit. Snijd de selderij fijn.
Meng de selderij, mayonaise, yoghurt, mosterd en suiker met de knolselderij en breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:Rauwe knolselderij geeft de salade een knapperige bite. Liever wat zachter? Kook de geraspte knolselderij dan 1 min. in ruim kokend water, giet af en spoel goed koud.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
½ knolselderij
1 biologische citroen
15 g verse selderij
50 ml mayonaise
50 ml yoghurt Griekse stijl
2 tl Franse mosterd
2 tl kristalsuiker