Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg een stuk bakpapier in de vorm. Vul de vorm gelijkmatig met de blindbakvulling en bak 20 min. in het midden van de oven. Haal de bakbonen en het bakpapier eruit en bak de bodem nog 5 min.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal de pan van het vuur. Schep het spinaziemengsel in een vergiet en laat 5 min. uitlekken.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Doe de kaas met de eieren in een kom en klop glad met een garde. Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en roer glad. Breek de zalm in grove stukken en meng met het eimengsel.
Bestrooi de bodem met het paneermeel. Verdeel het spinaziemengsel erover. Schenk het ei-zalmmengsel erover en bak de quiche in de oven in ca. 30 min. gaar.
Quiche spinazie zalm
Sommige combinaties werken gewoon: neem bijvoorbeeld zalm en spinazie, maar ook spinazie en quiche. Dus waarom niet alledrie in een?
- combinatietipLekker met een groene salade.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Quiche spinazie zalm
Sommige combinaties werken gewoon: neem bijvoorbeeld zalm en spinazie, maar ook spinazie en quiche. Dus waarom niet alledrie in een?
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198225_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
680 kcal
25 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg een stuk bakpapier in de vorm. Vul de vorm gelijkmatig met de blindbakvulling en bak 20 min. in het midden van de oven. Haal de bakbonen en het bakpapier eruit en bak de bodem nog 5 min.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal de pan van het vuur. Schep het spinaziemengsel in een vergiet en laat 5 min. uitlekken.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Doe de kaas met de eieren in een kom en klop glad met een garde. Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en roer glad. Breek de zalm in grove stukken en meng met het eimengsel.
Bestrooi de bodem met het paneermeel. Verdeel het spinaziemengsel erover. Schenk het ei-zalmmengsel erover en bak de quiche in de oven in ca. 30 min. gaar.
combinatietip:Lekker met een groene salade.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
230 g koelvers quiche & taartdeeg
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
200 g verse spinazie
50 g Parmezaanse kaas
4 scharreleieren
175 ml verse slagroom
125 g warmgerookte zalmmoten
30 g paneermeel
Dit heb je nodig
metalen quichevorm met losse bodem (Ø 24 cm)
bakpapier
blindbakvulling