Rijstbowl met bruine bonen-tomatenstoof

In 35 min. maak je deze smaakvolle stoof van Hollandse bruine bonen, wortel en tomaat. Lekker op wat rijst met avocado, knapperige pinda's en koriander!

720 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat staan tot gebruik. Snipper ondertussen de uien. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en peen 10 min. op middelhoog vuur.

  2. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen, picadillo, polpa, bouillonblokje en water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Maak ondertussen de avocado’s schoon en snijd in dunne plakjes. Snijd de koriander fijn en hak de pinda’s grof. Verdeel de rijst over kommen en verdeel de bonenstoof en avocado erover. Schep het plantaardig alternatief voor crème fraîche en de zoetzure uienringen erop en bestrooi met pinda’s en koriander.

Rijstbowl met bruine bonen-tomatenstoof

In 35 min. maak je deze smaakvolle stoof van Hollandse bruine bonen, wortel en tomaat. Lekker op wat rijst met avocado, knapperige pinda's en koriander!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig