Ontbijttaartjes met blauwe bessenspread en walnoten (advertorial)

Kickstart je dag eens plantaardig! Dit zijdezachte alternatief voor kwark kun je gebruiken als basis. Top af met fruit en noten zoals in dit ontbijttaartje.

355 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de blauwe bessen ontdooien. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Doe ⅔ van de havermout, dadels, ⅔ van de walnoten en het citroenrasp in de keukenmachine en maal fijn. Voeg het water toe en maal tot een plakkerig mengsel. Meng de rest van de havermout erdoor. Verdeel het mengsel over de ingevette vormpjes en druk de bodem en zijkanten goed aan.

  2. Prak 125 g van de blauwe bessen (per 6 personen) fijn en meng met het vanille-extract, de ahornsiroop en het chiazaad. Roer door en verdeel over de tartelettebodems. Zet 1 uur in de koelkast tot de bessenspread is opgestijfd.

  3. Hak de rest van de walnoten grof. Verwijder de vormpjes van de tartelettes en verdeel de plantaardige variatie op kwark erover. Garneer met de rest van de bosbessen en de gehakte walnoten.

  • bereidingstipJe kunt de taartjes tot en met stap 2 een avond van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Ontbijttaartjes met blauwe bessenspread en walnoten (advertorial)

Kickstart je dag eens plantaardig! Dit zijdezachte alternatief voor kwark kun je gebruiken als basis. Top af met fruit en noten zoals in dit ontbijttaartje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig