Snijd de champignons fijn. Snipper de uien fijn en snijd de knoflook fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter op hoog vuur en roerbak de champignons 5-6 min. Voeg de olie, ui, knoflook, het bonenkruid en de tomatenpuree toe en bak nog 5 min. Doe de linzen inclusief het vocht erbij, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur zonder deksel 8-10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de komkommers in plakjes, halveer de tomaatjes en snijd de paprika’s in reepjes.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de peterselie fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper.
Verdeel het champignonmengsel over de tortilla’s en maak gezichtjes met de komkommer, tomaat en paprika. Serveer de yoghurtsaus erbij.
Happy wraps
Blije gezichten op én aan tafel met deze happy wraps. Gevuld met lekker veel groente en al in een halfuurtje klaar.
- variatietipMeng door de helft van de yoghurtsaus eventueel wat geraspte knoflook.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Happy wraps
Blije gezichten op én aan tafel met deze happy wraps. Gevuld met lekker veel groente en al in een halfuurtje klaar.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198044_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons fijn. Snipper de uien fijn en snijd de knoflook fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter op hoog vuur en roerbak de champignons 5-6 min. Voeg de olie, ui, knoflook, het bonenkruid en de tomatenpuree toe en bak nog 5 min. Doe de linzen inclusief het vocht erbij, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur zonder deksel 8-10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de komkommers in plakjes, halveer de tomaatjes en snijd de paprika’s in reepjes.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de peterselie fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper.
Verdeel het champignonmengsel over de tortilla’s en maak gezichtjes met de komkommer, tomaat en paprika. Serveer de yoghurtsaus erbij.
variatietip:Meng door de helft van de yoghurtsaus eventueel wat geraspte knoflook.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g champignons
300 g middelgrote uien
1 teen knoflook
4 el milde olijfolie
1 tl gedroogd bonenkruid
140 g tomatenpuree
400 g linzen in blik
100 g snoepgroente komkommers
100 g snoepgroente tomaten
100 g snoepgroente paprikamix
6 volkoren tortillawraps
10 g verse peterselie
4 el yoghurt Griekse stijl 0%