Olijven laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in repen snijden. In kom komijn, paprikapoeder en oregano door olie kloppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peperreepjes en olijven erdoor scheppen. Olijven minstens 1 dag op kamertemperatuur afgedekt laten staan. Met cocktailprikkertjes serveren.
Pikante groene olijven
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009838_220x162_JPG.jpg)
6 personen
195 kcal
5 min. bereiden
dag wachten
Aan de slag
Olijven laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in repen snijden. In kom komijn, paprikapoeder en oregano door olie kloppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peperreepjes en olijven erdoor scheppen. Olijven minstens 1 dag op kamertemperatuur afgedekt laten staan. Met cocktailprikkertjes serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
200 g grote groene olijven met pit
1 rode peper
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
150 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
Dit heb je nodig
keukenpapier