In kom azijn en 3 eetlepels water schenken, komijn erdoor kloppen en chilipeper erboven malen. Blaadjes tijm en majoraan van takjes plukken. Blaadjes hakken, door azijn roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olijven onder koud water afspoelen en uit laten lekken. Olijven door azijnmengsel scheppen. Afgedekt minstens1 uur marineren, af en toe omscheppen.
Kruidige groene olijven op Andalusische wijze
- algemeenU kunt de verse kruiden majoraan en tijm eventueel vervangen door 1 theelepel gedroogde tijm en 1 theelepel gedroogde oregano. Deze hoeft u niet te hakken. Laat de olijven langer marineren.
Kruidige groene olijven op Andalusische wijze
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_000949_220x162_JPG.jpg)
6 personen
35 kcal
5 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
In kom azijn en 3 eetlepels water schenken, komijn erdoor kloppen en chilipeper erboven malen. Blaadjes tijm en majoraan van takjes plukken. Blaadjes hakken, door azijn roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olijven onder koud water afspoelen en uit laten lekken. Olijven door azijnmengsel scheppen. Afgedekt minstens1 uur marineren, af en toe omscheppen.
algemeen:U kunt de verse kruiden majoraan en tijm eventueel vervangen door 1 theelepel gedroogde tijm en 1 theelepel gedroogde oregano. Deze hoeft u niet te hakken. Laat de olijven langer marineren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
3 eetlepels rode wijnazijn
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
0 gedroogde chilipeper (chille)
4 takjes tijm
6 takjes majoraan
2 teentjes knoflook
1 pot groene olijven zonder pit