Honingijs met verse vijgen

410 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 6 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Vanillestokje in lengte opensnijden. In pan met dikke bodem slagroom, melk, suiker en vanillestokje op laag vuur aan de kook brengen. Eierdooiers schuimig kloppen. Vanillestokje verwijderen, met mesje merg uit stokje schrapen en door mengsel roeren. Slagroom al roerend door eierdooiers mengen. Saus in pan schenken en al roerend tegen kookpunt aan brengen tot crème dikker begint te worden. Honing erdoor roeren, in diepvriesbak schenken en in ca. 30 minuten laten afkoelen tot kamertemperatuur, af en toe doorroeren. In diepvries (of ijsmachine) mengsel in ca. 6 uur (of ca. 30 minuten) laten bevriezen, elk uur ijskristallen van wand schrapen en ijs doorroeren.

  2. Vijgen in vieren snijden. Op vier borden elk 4 partjes vijg leggen. Bolletjes ijs ernaast scheppen.

Honingijs met verse vijgen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig