Gegrilde vijgen met honingkwark

310 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Ovengrill voorverwarmen. Ovenschaal met bakpapier bekleden. Vijgen kruislings insnijden. Vijgen als 'roosjes' openvouwen en rechtop in ovenschaal zetten. Op elke vijg enkele korrels basterdsuiker en enkele druppels margarine leggen. Vijgen in 5 min. lichtbruin roosteren. Kwark met honing mengen. Intussen in droge koekenpan met antiaanbaklaag havermout al roerend goudbruin en krokant roosteren. Vijgen over vier borden verdelen. Kwark erop scheppen. Havermout erover strooien. Direct opdienen.

  • algemeenMagere kwark bevat nauwelijks vet en veel eiwit. Franse kwark is smeuiger: hij is geklopt en bevat meer vocht. Kwark is overigens ook prima te gebruiken in ovenschotels, dressings, (dip)sauzen en taarten. Honing is rijker van smaak dan suiker en geeft de kwark een heerlijk zoet tintje.

Gegrilde vijgen met honingkwark

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig