Ovengrill voorverwarmen. Ovenschaal met bakpapier bekleden. Vijgen kruislings insnijden. Vijgen als 'roosjes' openvouwen en rechtop in ovenschaal zetten. Op elke vijg enkele korrels basterdsuiker en enkele druppels margarine leggen. Vijgen in 5 min. lichtbruin roosteren. Kwark met honing mengen. Intussen in droge koekenpan met antiaanbaklaag havermout al roerend goudbruin en krokant roosteren. Vijgen over vier borden verdelen. Kwark erop scheppen. Havermout erover strooien. Direct opdienen.
- algemeenMagere kwark bevat nauwelijks vet en veel eiwit. Franse kwark is smeuiger: hij is geklopt en bevat meer vocht. Kwark is overigens ook prima te gebruiken in ovenschotels, dressings, (dip)sauzen en taarten. Honing is rijker van smaak dan suiker en geeft de kwark een heerlijk zoet tintje.
Gegrilde vijgen met honingkwark
nagerecht
4 personen
310 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Ovengrill voorverwarmen. Ovenschaal met bakpapier bekleden. Vijgen kruislings insnijden. Vijgen als 'roosjes' openvouwen en rechtop in ovenschaal zetten. Op elke vijg enkele korrels basterdsuiker en enkele druppels margarine leggen. Vijgen in 5 min. lichtbruin roosteren. Kwark met honing mengen. Intussen in droge koekenpan met antiaanbaklaag havermout al roerend goudbruin en krokant roosteren. Vijgen over vier borden verdelen. Kwark erop scheppen. Havermout erover strooien. Direct opdienen.
algemeen:Magere kwark bevat nauwelijks vet en veel eiwit. Franse kwark is smeuiger: hij is geklopt en bevat meer vocht. Kwark is overigens ook prima te gebruiken in ovenschotels, dressings, (dip)sauzen en taarten. Honing is rijker van smaak dan suiker en geeft de kwark een heerlijk zoet tintje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
12 gewelde vijgen
2 eetlepels donkere basterdsuiker
1 eetlepel vloeibare margarine
200 g halfvolle kwark
2 eetlepels vloeibare honing
4 eetlepels havermout
Dit heb je nodig
bakpapier
lage ovenschaal