Ovenschaal met knoflook inwrijven en licht invetten met boter. Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels in flinterdunne plakjes schaven of snijden. Plakjes bestrooien met zout, peper en mespunt nootmuskaat. Aardappelplakjes in 3-4 lagen in ovenschaal leggen, tussen elke laag wat geraspte kaas strooien. Slagroom langs rand van aardappels schenken. Rest van kaas over bovenste laag aardappels strooien en rest van boter er in vlokjes over verdelen. Aardappeltaart in midden van oven in ca. 1 uur bakken. Na 15 min. oven terugschakelen naar 175 °C en aan einde van baktijd eventueel afdekken met aluminiumfolie als bovenkant te bruin dreigt te worden. Schaal uit oven nemen. Aardappeltaart warm of op kamertemperatuur serveren.
- algemeenDe aardappeltaart kan al een dag tevoren bereid worden. Verpak de afgekoelde taart in plasticfolie en bewaar deze tot gebruik in de koelkast. Warm de aardappeltaart in een op 175 °C voorverwarmde oven in 10 minuten op.
Aardappel-kaastaart
hoofdgerecht
8 personen
295 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Ovenschaal met knoflook inwrijven en licht invetten met boter. Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels in flinterdunne plakjes schaven of snijden. Plakjes bestrooien met zout, peper en mespunt nootmuskaat. Aardappelplakjes in 3-4 lagen in ovenschaal leggen, tussen elke laag wat geraspte kaas strooien. Slagroom langs rand van aardappels schenken. Rest van kaas over bovenste laag aardappels strooien en rest van boter er in vlokjes over verdelen. Aardappeltaart in midden van oven in ca. 1 uur bakken. Na 15 min. oven terugschakelen naar 175 °C en aan einde van baktijd eventueel afdekken met aluminiumfolie als bovenkant te bruin dreigt te worden. Schaal uit oven nemen. Aardappeltaart warm of op kamertemperatuur serveren.
algemeen:De aardappeltaart kan al een dag tevoren bereid worden. Verpak de afgekoelde taart in plasticfolie en bewaar deze tot gebruik in de koelkast. Warm de aardappeltaart in een op 175 °C voorverwarmde oven in 10 minuten op.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
½ teentje knoflook
25 g roomboter
1 kg vastkokende aardappels
0 nootmuskaat
150 g geraspte Gruyère
250 ml slagroom
Dit heb je nodig
ovenschaal