Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom perzik, rozemarijn en citroensap door elkaar scheppen. In andere kom eieren en honing met mixer tot luchtig mengsel kloppen. Bloem, yoghurt, sinaasappelsap, margarine en mespunt zout erdoor kloppen. Beslag in quichevorm schenken. Perzikmengsel erover verdelen. In midden van oven taart in ca. 45 min. gaar bakken. Taart uit oven nemen en bestrooien met poedersuiker. Lauwwarm of koud serveren.
- algemeenRozemarijn heeft een uitgesproken smaak. Tijm is net zo aromatisch, maar smaakt wat neutraler. Dit nagerecht kan ook in eenpersoonsvormpjes gemaakt worden. De baktijd is dan ca. 25 minuten.
Perzik-rozemarijntaart
nagerecht
4 personen
215 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom perzik, rozemarijn en citroensap door elkaar scheppen. In andere kom eieren en honing met mixer tot luchtig mengsel kloppen. Bloem, yoghurt, sinaasappelsap, margarine en mespunt zout erdoor kloppen. Beslag in quichevorm schenken. Perzikmengsel erover verdelen. In midden van oven taart in ca. 45 min. gaar bakken. Taart uit oven nemen en bestrooien met poedersuiker. Lauwwarm of koud serveren.
algemeen:Rozemarijn heeft een uitgesproken smaak. Tijm is net zo aromatisch, maar smaakt wat neutraler. Dit nagerecht kan ook in eenpersoonsvormpjes gemaakt worden. De baktijd is dan ca. 25 minuten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 perziken
1 eetlepel rozemarijn
1 eetlepel citroensap
2 eieren
2 eetlepels honing
50 g bloem
150 g Griekse yoghurt
100 ml sinaasappelsap
2 eetlepels vloeibare margarine
0 poedersuiker uit strooibus
Dit heb je nodig
quichevorm (doorsnede 22 cm), ingevet