Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Grote exemplaren halveren. In kom likeur, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel citroenrasp en aardbeien door elkaar scheppen. Roomkaas met suiker, rest van citroensap en -rasp fijnprakken. Slagroom erdoor mengen en met mixer roomkaasmengsel stijfkloppen. Deegschelpen vullen met roomkaasmengsel. Aardbeien hoog over vulling verdelen. Beetje marinadevocht van aardbeien erover sprenkelen. Bestrooien met poedersuiker en garneren met munt.
Gemarineerde aardbeien met zoete roomkaas in schelp
Gemarineerde aardbeien met zoete roomkaas in schelp
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001014_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
435 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Grote exemplaren halveren. In kom likeur, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel citroenrasp en aardbeien door elkaar scheppen. Roomkaas met suiker, rest van citroensap en -rasp fijnprakken. Slagroom erdoor mengen en met mixer roomkaasmengsel stijfkloppen. Deegschelpen vullen met roomkaasmengsel. Aardbeien hoog over vulling verdelen. Beetje marinadevocht van aardbeien erover sprenkelen. Bestrooien met poedersuiker en garneren met munt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g aardbeien
2 eetlepels kersenlikeur (slijter)
2 eetlepels citroensap
2 theelepels citroenrasp
1 pakje verse roomkaas
25 g suiker
1 bekertje slagroom
4 bladerdeegschelpen
0 poedersuiker uit strooibus
4 takjes munt