Courgettes schoonmaken en met kaasschaaf in plakken schaven. Courgetteplakken in water met zout ca. 2 minuten koken. Afspoelen met koud water, laten uitlekken en afkoelen. Intussen risotto bereiden met boter volgens gebruiksaanwijzing. Tomaten in dunne reepjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Dressing roeren van azijn en olie. Op smaak brengen met zout en peper. Sjalotjes, tomaatreepjes en dressing door courgette scheppen. Kipreepjes door risotto scheppen en nog 1 minuut meewarmen. Risotto serveren met courgettesalade. Lekker met pittige geraspte kaas.
Courgettesalade met risotto
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012172_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
675 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Courgettes schoonmaken en met kaasschaaf in plakken schaven. Courgetteplakken in water met zout ca. 2 minuten koken. Afspoelen met koud water, laten uitlekken en afkoelen. Intussen risotto bereiden met boter volgens gebruiksaanwijzing. Tomaten in dunne reepjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Dressing roeren van azijn en olie. Op smaak brengen met zout en peper. Sjalotjes, tomaatreepjes en dressing door courgette scheppen. Kipreepjes door risotto scheppen en nog 1 minuut meewarmen. Risotto serveren met courgettesalade. Lekker met pittige geraspte kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 courgettes
2 zakjes Risotto alla Milanese
2 eetlepels boter of margarine
6 gedroogde tomaten in olie
2 sjalotjes
3 eetlepels witte balsamicoazijn
6 eetlepels olijfolie
1 duopakje gerookte kipfiletreepjes