Kook de eieren in ca. 9 min. hard. Snijd de uien in ringen. Verhit in een (soep)pan de boter en bak de uien ca. 5 min. lichtbruin. Voeg de bloem toe en bak ca. 1 min. met de uien mee. Voeg het bouillontablet en het water al roerend toe en breng aan de kook.
Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met azijn, zout, peper en nootmuskaat. Snijd intussen de korst van de kaas en rasp de kaas. Pel de eieren en hak ze fijn.
Verdeel de eieren over de diepe borden. Schep de soep in de borden en bestrooi met kaas.
Uiensoep
Uiensoep met ei en nagelkaas? Jazeker, dat maakt 'm extra lekker.
- combinatietipServeer met dikke sneetjes witbrood.
- algemeenOok geschikt als hoofdgerecht/maaltijdsoep voor 4 personen.
Uiensoep
Uiensoep met ei en nagelkaas? Jazeker, dat maakt 'm extra lekker.
voorgerecht
6 personen
345 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in ca. 9 min. hard. Snijd de uien in ringen. Verhit in een (soep)pan de boter en bak de uien ca. 5 min. lichtbruin. Voeg de bloem toe en bak ca. 1 min. met de uien mee. Voeg het bouillontablet en het water al roerend toe en breng aan de kook.
Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met azijn, zout, peper en nootmuskaat. Snijd intussen de korst van de kaas en rasp de kaas. Pel de eieren en hak ze fijn.
Verdeel de eieren over de diepe borden. Schep de soep in de borden en bestrooi met kaas.
combinatietip:Serveer met dikke sneetjes witbrood.
algemeen:Ook geschikt als hoofdgerecht/maaltijdsoep voor 4 personen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 middelgrote scharreleieren
500 g uien
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
1 runderbouillonblokje
1¼ l water
3 tl witte wijnazijn
1 gedroogde nootmuskaat
100 g Friese nagelkaas