Snijd de lamsbout in blokjes. Snipper de ui. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil eraf. Verhit in een ruime braadpan de boter en fruit de ui. Voeg de blokjes lamsvlees toe en braad rondom bruin.
Voeg het bouillontablet, water, laurierblad, de citroenschil, tijm en pruimen toe en breng aan de kook. Laat het geheel afgedekt ca. 45 min. sudderen tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bind de saus eventueel licht door aardappelzetmeel in een kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en meng dit door de saus.
- combinatietipLekker met geraspte aardappelkoekjes.
Lamsvlees met pruimen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010019_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
440 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Snijd de lamsbout in blokjes. Snipper de ui. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil eraf. Verhit in een ruime braadpan de boter en fruit de ui. Voeg de blokjes lamsvlees toe en braad rondom bruin.
Voeg het bouillontablet, water, laurierblad, de citroenschil, tijm en pruimen toe en breng aan de kook. Laat het geheel afgedekt ca. 45 min. sudderen tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bind de saus eventueel licht door aardappelzetmeel in een kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en meng dit door de saus.
combinatietip:Lekker met geraspte aardappelkoekjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g lamsbout zonder been
1 ui
1 citroen
50 g ongezouten roomboter
1 vleesbouillontablet
400 ml kraanwater
1 gedroogde laurierblaadjes
2 takjes verse tijm
250 g gewelde pruimen zonder pit
1 el aardappelzetmeel