Lamsvlees met pruimen

440 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de lamsbout in blokjes. Snipper de ui. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil eraf. Verhit in een ruime braadpan de boter en fruit de ui. Voeg de blokjes lamsvlees toe en braad rondom bruin.

  2. Voeg het bouillontablet, water, laurierblad, de citroenschil, tijm en pruimen toe en breng aan de kook. Laat het geheel afgedekt ca. 45 min. sudderen tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bind de saus eventueel licht door aardappelzetmeel in een kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en meng dit door de saus.

  • combinatietipLekker met geraspte aardappelkoekjes.

Gerelateerde recepten

Lamsvlees met pruimen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig