Snijbonen diagonaal in stukken van 3 cm snijden. Snijboonruiten in 3 min. beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. In slakom dressing kloppen van citroensap, mosterd, walnoot- en olijfolie. Op smaak brengen met zout en peper. Walnoten kort roosteren in droge koekenpan en op bord laten afkoelen. Olijven halveren en met snijbonen door dressing scheppen. Friséesla door snijbonen mengen. Walnoten boven salade in stukjes breken.
- algemeenVervang de walnoten door knapperige (knoflook)croutons.
Frisée-snijbonensalade met citroenolijven
bijgerecht
4 personen
265 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijbonen diagonaal in stukken van 3 cm snijden. Snijboonruiten in 3 min. beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. In slakom dressing kloppen van citroensap, mosterd, walnoot- en olijfolie. Op smaak brengen met zout en peper. Walnoten kort roosteren in droge koekenpan en op bord laten afkoelen. Olijven halveren en met snijbonen door dressing scheppen. Friséesla door snijbonen mengen. Walnoten boven salade in stukjes breken.
algemeen:Vervang de walnoten door knapperige (knoflook)croutons.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
400 g snijbonen
3 eetlepels citroensap
1 theelepel scherpe mosterd
3 eetlepels walnootolie
3 eetlepels olijfolie
50 g walnoten
1 blikje citroenolijven
1 zak gemengde ijsbergsla met frisée