Rodebessenchutney

0 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. In pan bessen, ui, azijn, suiker en gember aan de kook brengen. Roeren tot alle suiker is opgelost. Zout en peper toevoegen. Chutney onafgedekt op laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 40 min. zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Tussentijds enkele malen omroeren. Pot en deksel afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Rodebessenchutney in schone jampot scheppen en laten afkoelen. Chutney in koelkast bewaren. Ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast. Lekker bij gebakken varkenshaasjes.

  • algemeenDe chutney wordt extra pittig door de peperkorrels te vervangen door 1 fijngesneden rode peper.

Rodebessenchutney

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig