Olijven (in keukenmachine) heel fijn hakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Citroensap en olijfolie erdoor roeren. Mengsel met peper op smaak brengen. Brood in broodrooster lichtbruin roosteren. Basilicumblaadjes in reepjes snijden. Brood met olijvenpasta besmeren en met basilicumreepjes garneren.
Crostini met olijfpuree
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030696_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
8 personen
90 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Olijven (in keukenmachine) heel fijn hakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Citroensap en olijfolie erdoor roeren. Mengsel met peper op smaak brengen. Brood in broodrooster lichtbruin roosteren. Basilicumblaadjes in reepjes snijden. Brood met olijvenpasta besmeren en met basilicumreepjes garneren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
150 g groene olijven zonder pit
1 teen knoflook
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels olijfolie
0 versgemalen zwarte peper
8 plakjes stokbrood
2 takjes basilicum
Dit heb je nodig
keukenmachine