Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de olijfolie met het zout en de knoflook door elkaar. Bestrijk de plakjes stokbrood met de knoflookolie en rooster ze in de voorverwarmde oven in 10 minuten tot goudbruine crostini. Maak intussen de sardines fijn met een vork, meng ze met het sjalotje, de mayonaise en de tapenade tot een grove vispaté. Snijd de groene olijven in plakjes. Besmeer de crostini met de sardinepaté en garneer ze met plakjes olijf.
Crostini met paté van sardines
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004345_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
425 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de olijfolie met het zout en de knoflook door elkaar. Bestrijk de plakjes stokbrood met de knoflookolie en rooster ze in de voorverwarmde oven in 10 minuten tot goudbruine crostini. Maak intussen de sardines fijn met een vork, meng ze met het sjalotje, de mayonaise en de tapenade tot een grove vispaté. Snijd de groene olijven in plakjes. Besmeer de crostini met de sardinepaté en garneer ze met plakjes olijf.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1 teentje knoflook
1 stokbrood
2 blikjes sardines
1 sjalotje
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels groene tapenade
2 eetlepels groene olijven zonder pit