In hapjespan 3 el olie verhitten en ui en aardappel in 5 min. bakken, regelmatig omscheppen. In kom eieren loskloppen met 2 el water, paprikapoeder, peper en zout. Driekwart van peterselie erdoor roeren. Mengsel over aardappels schenken, deksel op pan leggen en eieren op matig vuur in 10-15 min. laten stollen. Paprika's wassen, in vieren snijden en zaadlijsten verwijderen. Kwarten in smalle reepjes snijden. Paprikareepjes mengen met 2 el olie, azijn, rest van peterselie, zout en peper. Omelet in punten snijden en over vier borden verdelen. Serveren met paprikasalade.
Aardappelomelet met paprikasalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002342_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
400 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In hapjespan 3 el olie verhitten en ui en aardappel in 5 min. bakken, regelmatig omscheppen. In kom eieren loskloppen met 2 el water, paprikapoeder, peper en zout. Driekwart van peterselie erdoor roeren. Mengsel over aardappels schenken, deksel op pan leggen en eieren op matig vuur in 10-15 min. laten stollen. Paprika's wassen, in vieren snijden en zaadlijsten verwijderen. Kwarten in smalle reepjes snijden. Paprikareepjes mengen met 2 el olie, azijn, rest van peterselie, zout en peper. Omelet in punten snijden en over vier borden verdelen. Serveren met paprikasalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 eetlepels olijfolie
2 uien
1 duopak aardappelschijfjes
6 eieren
1 theelepel paprikapoeder
1 zakje verse peterselie
1 zak gemengde paprika's
½ eetlepel rode wijnazijn