Oven voorverwarmen op 175 °C. Aardappel en courgette in keukenmachine grof raspen, in vergiet laten uitlekken, bestrooien met 1 tl zout en peper en zoveel mogelijk vocht eruit drukken. Aardappel, courgette, bloem en bakpoeder door elkaar scheppen. 2 el olie, kaas en eierdooiers erdoor roeren. Eiwitten in vetvrije kom met mespunt zout stijfkloppen, voorzichtig met spatel door aardappelcourgettemengsel scheppen en geheel overdoen in met bakpapier beklede cakevorm. Cake in midden van oven in 45 min. gaarbakken. Intussen paprika onder in oven ca. 20 min. roosteren. Paprika in schaal leggen, met plasticfolie afdekken en laten afkoelen. Met scherp mesje zwartgeblakerde vel van paprika onder stromend water eraf trekken (het vel laat zo gemakkelijk los). Paprika in repen snijden, bestrooien met zout en peper en besprenkelen met azijn en rest van olie. Aardappel-courgettecake in acht dikke plakken snijden en serveren met paprikasalade.
Aardappel-courgettecake met paprikasalade
- algemeenEen geschikt gerecht voor een buffet!
Aardappel-courgettecake met paprikasalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010398_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
430 kcal
30 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Aardappel en courgette in keukenmachine grof raspen, in vergiet laten uitlekken, bestrooien met 1 tl zout en peper en zoveel mogelijk vocht eruit drukken. Aardappel, courgette, bloem en bakpoeder door elkaar scheppen. 2 el olie, kaas en eierdooiers erdoor roeren. Eiwitten in vetvrije kom met mespunt zout stijfkloppen, voorzichtig met spatel door aardappelcourgettemengsel scheppen en geheel overdoen in met bakpapier beklede cakevorm. Cake in midden van oven in 45 min. gaarbakken. Intussen paprika onder in oven ca. 20 min. roosteren. Paprika in schaal leggen, met plasticfolie afdekken en laten afkoelen. Met scherp mesje zwartgeblakerde vel van paprika onder stromend water eraf trekken (het vel laat zo gemakkelijk los). Paprika in repen snijden, bestrooien met zout en peper en besprenkelen met azijn en rest van olie. Aardappel-courgettecake in acht dikke plakken snijden en serveren met paprikasalade.
algemeen:Een geschikt gerecht voor een buffet!
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g vastkokende aardappels
1 courgette
100 g volkorenbloem
1 zakje bakpoeder
3 eetlepels olijfolie
150 g pittige kaas
2 eieren
5 paprika's
1 theelepel rode-wijnazijn
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
cakevorm inhoud ca. 2 liter