In kom ei loskloppen met 1 tl zout. Bakmeel erdoor mengen, 100 ml water toevoegen en tot glad beslag kloppen. Maïs, paprika, bosui en kaasblokjes erdoor scheppen. Beslag met chilipeper pittig op smaak brengen. In koekenpan helft van olie verhitten. Met behulp van 2 el van maïsbeslag 8 'bergjes' in pan scheppen en iets gladstrijken. Koekjes in 3-4 min. bruinbakken, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Pan schoonvegen en in rest van olie zo nog 8 koekjes bakken. Serveren met pikante salsadipsaus.
- algemeenKoekjes eventueel eerder voorbereiden en voor serveren opwarmen in magnetron of oven.
Maïskoekjes met pikante salsadipsaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002473_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
170 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In kom ei loskloppen met 1 tl zout. Bakmeel erdoor mengen, 100 ml water toevoegen en tot glad beslag kloppen. Maïs, paprika, bosui en kaasblokjes erdoor scheppen. Beslag met chilipeper pittig op smaak brengen. In koekenpan helft van olie verhitten. Met behulp van 2 el van maïsbeslag 8 'bergjes' in pan scheppen en iets gladstrijken. Koekjes in 3-4 min. bruinbakken, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Pan schoonvegen en in rest van olie zo nog 8 koekjes bakken. Serveren met pikante salsadipsaus.
algemeen:Koekjes eventueel eerder voorbereiden en voor serveren opwarmen in magnetron of oven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 ei
125 g zelfrijzend bakmeel
1 blik maïskorrels
½ rode paprika
2 bosuitjes
75 g witte kaasblokjes
0 versgemalen chilipeper
100 ml olie