Aardappels schillen en wassen, grote exemplaren halveren. Aardappels ca. 20 minuten in pan met weinig water en mespunt zout gaarkoken. Intussen in vergiet maïs goed laten uitlekken. Rode peper halveren, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden. Aardappels afgieten en laten uitwasemen (niet afspoelen!). Aardappels met stamper of vork fijnprakken. Ei splitsen, eiwit wordt niet gebruikt. Maïskorrels, sereh, peper, eidooier, bloem en aardappels door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Van deeg ca. 12 balletjes maken, balletjes tot platte koekjes drukken. In koekenpan olie verhitten en koekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden goudbruin bakken.
Gefrituurde maïskoekjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010060_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
12 personen
60 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Aardappels schillen en wassen, grote exemplaren halveren. Aardappels ca. 20 minuten in pan met weinig water en mespunt zout gaarkoken. Intussen in vergiet maïs goed laten uitlekken. Rode peper halveren, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden. Aardappels afgieten en laten uitwasemen (niet afspoelen!). Aardappels met stamper of vork fijnprakken. Ei splitsen, eiwit wordt niet gebruikt. Maïskorrels, sereh, peper, eidooier, bloem en aardappels door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Van deeg ca. 12 balletjes maken, balletjes tot platte koekjes drukken. In koekenpan olie verhitten en koekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden goudbruin bakken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
350 g aardappelen
0 zout
140 g maïskorrels
½ tl serehpoeder
1 rode peper
1 ei
2 el bloem
0 peper
2 el olie