In pan wijn met kaneel en suiker aan de kook brengen. Suiker al roerend oplossen en geheel nog 1 min. zachtjes laten doorkoken. Wijnsiroop laten afkoelen.
In vetvrije kom eiwit met handmixer of garde stijfkloppen. Scheut voor scheut wijnsiroop toevoegen en erdoor kloppen. Blijven kloppen tot siroop geheel is opgenomen en eiwit zo stijf is dat het pieken vormt. Haagse bluf in vier hoge coupes scheppen en kaneelbiscuits erin steken. Direct serveren.
- algemeenNog makkelijker: vervang rode wijn en kaneelstokje door kruidige bisschopswijn.
- algemeenDe klassieke Haagse bluf is alcoholvrij en wordt gemaakt met rode bessensap (flesje 250 ml).
- algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
Haagse bluf van wijnsiroop
nagerecht
4 personen
185 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
In pan wijn met kaneel en suiker aan de kook brengen. Suiker al roerend oplossen en geheel nog 1 min. zachtjes laten doorkoken. Wijnsiroop laten afkoelen.
In vetvrije kom eiwit met handmixer of garde stijfkloppen. Scheut voor scheut wijnsiroop toevoegen en erdoor kloppen. Blijven kloppen tot siroop geheel is opgenomen en eiwit zo stijf is dat het pieken vormt. Haagse bluf in vier hoge coupes scheppen en kaneelbiscuits erin steken. Direct serveren.
algemeen:Nog makkelijker: vervang rode wijn en kaneelstokje door kruidige bisschopswijn.
algemeen:De klassieke Haagse bluf is alcoholvrij en wordt gemaakt met rode bessensap (flesje 250 ml).
algemeen:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
250 ml fruitige rode wijn
1 theelepel kaneel
125 g suiker
4 eieren, gesplitst
4 Kanelly's