Sabayon van bisschopswijn

150 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng in een steelpan de wijn met 3 el suiker, kaneel en kruidnagel aan de kook en kook het voor 1/3 deel in. Pers de mandarijn uit en voeg het sap toe aan de wijn.

  2. Klop intussen in een hittebestendige kom met de handmixer de eidooiers met de resterende 3 el suiker heel licht en schuimig. Hang de kom in een passende pan met bijna kokend water. Let erop dat het water de kom niet raakt. Houd het water tegen de kook aan en schenk al kloppend met de mixer de ingekookte wijn in een dun straaltje bij de eidooiers. Blijf kloppen tot het gebonden en luchtig is.

  3. Verdeel de sabayon over 4 mooie glazen en serveer direct.

  • algemeenEen warm fluweelzacht nagerecht vol sinterklaassmaken. Serveer de sabayon met een bol vanille-ijs, lange vingers, of heel speciaal: gepocheerde peer.
  • algemeenMet een kookthermometer is het maken van dit dessert heel eenvoudig. Als de temperatuur van de sabayon 80 °C heeft, is de juiste dikte bereikt.

Gerelateerde recepten

Sabayon van bisschopswijn

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig