Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes en snijd het vruchtvlees tot een ½ cm van de kant uit de courgettes (vruchtvlees wordt niet gebruikt).
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt ca. 2 min. Schep de ui erdoor en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper, zout en de kaneel. Snijd de abrikozen in reepjes.
Schep de rijst en abrikozen door het gehakt. Vul de courgettes hoog op met het gehakt-rijstmengsel. Bestrooi de courgettes met de kaas. Leg de courgettes op een bakplaat en plaats in de oven ca. 10 min. tot de kaas is gesmolten.
- combinatietip Lekker met tomatensalade met yoghurtdressing.
Gevulde courgettes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012366_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
465 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes en snijd het vruchtvlees tot een ½ cm van de kant uit de courgettes (vruchtvlees wordt niet gebruikt).
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt ca. 2 min. Schep de ui erdoor en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper, zout en de kaneel. Snijd de abrikozen in reepjes.
Schep de rijst en abrikozen door het gehakt. Vul de courgettes hoog op met het gehakt-rijstmengsel. Bestrooi de courgettes met de kaas. Leg de courgettes op een bakplaat en plaats in de oven ca. 10 min. tot de kaas is gesmolten.
combinatietip: Lekker met tomatensalade met yoghurtdressing.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g basmatirijst
2 courgettes
1 ui
2 el traditionele olijfolie
250 g half-om-halfgehakt
1 tl kaneelpoeder
100 g gedroogde abrikozen zonder pit
75 g gemalen belegen kaas