Kalkoen in 4 stukken verdelen en bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en kalkoen in ca. 10 minuten gaarbakken. Tuinerwten in ca. 5 minuten beetgaar koken. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Kalkoen uit pan nemen en warmhouden. Sherry bij bakvet schenken, aanbaksels losroeren en geheel op hoog vuur ca. 1 minuut inkoken. Room toevoegen en tot romige saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kalkoen serveren met saus, puree en tuinerwten.
Kalkoenfilet met sherrysaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012383_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
495 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kalkoen in 4 stukken verdelen en bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en kalkoen in ca. 10 minuten gaarbakken. Tuinerwten in ca. 5 minuten beetgaar koken. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Kalkoen uit pan nemen en warmhouden. Sherry bij bakvet schenken, aanbaksels losroeren en geheel op hoog vuur ca. 1 minuut inkoken. Room toevoegen en tot romige saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kalkoen serveren met saus, puree en tuinerwten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 schaaltje kalkoenfilets
30 g boter of margarine
1 pak tuinerwten
1 pak aardappelpuree à la minute
75 ml sherry
½ pakje koksroom