Tuinerwtensoep met basilicum

210 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. In (soep)pan olie verhitten en sjalot en helft van basilicum 1 min. fruiten. Van erwten 4 volle eetlepels apart houden, rest door sjalot scheppen. Bouillon toevoegen, soep aan de kook brengen en 3 min. zachtjes laten koken. Met staafmixer soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonen, bleekselderij, bonenkruid en nootmuskaat erdoor roeren. Soep 5-6 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Yoghurt, hamblokjes en achtergehouden erwten door soep roeren en kort meewarmen. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van basilicumreepjes erover strooien.

  • algemeenRoer in plaats van hamblokjes stukjes gerookte paling of Hollandse garnalen door de soep.

Tuinerwtensoep met basilicum

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig