Ovengrill voorverwarmen. Korstjes van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. Brood onder ovengrill of in broodrooster in 2-3 min. bruin roosteren en laten afkoelen. In steelpan met dikke bodem helft van boter smelten. Bier erbij schenken en zodra het kookt, vuur laag zetten. Kaas al roerend in bier laten smelten. Op smaak brengen met peper en eventueel zout. Toast met rest van boter besmeren en in ovenschaal of op bakplaat leggen. Gesmolten kaasmengsel erover verdelen en uitstrijken. Toast onder grill schuiven en bovenkant in 2 min. bruin laten kleuren. Bestrooien met bosuitjes. Lekker met bleekselderijsalade.
- algemeenDit is een Zaanse variatie op het klassieke Britse lunchgerecht Welsh rarebit, waarbij geroosterd brood bestreken wordt met in donker bier ('ale') gesmolten cheddar kaas.
Toast met in bier gesmolten kaas
4 personen
375 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Ovengrill voorverwarmen. Korstjes van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. Brood onder ovengrill of in broodrooster in 2-3 min. bruin roosteren en laten afkoelen. In steelpan met dikke bodem helft van boter smelten. Bier erbij schenken en zodra het kookt, vuur laag zetten. Kaas al roerend in bier laten smelten. Op smaak brengen met peper en eventueel zout. Toast met rest van boter besmeren en in ovenschaal of op bakplaat leggen. Gesmolten kaasmengsel erover verdelen en uitstrijken. Toast onder grill schuiven en bovenkant in 2 min. bruin laten kleuren. Bestrooien met bosuitjes. Lekker met bleekselderijsalade.
algemeen:Dit is een Zaanse variatie op het klassieke Britse lunchgerecht Welsh rarebit, waarbij geroosterd brood bestreken wordt met in donker bier ('ale') gesmolten cheddar kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
200 g Zaanlander kaas mild
4 sneetjes grofvolkorenbrood
50 g boter
100 ml bier
1 bosuitje