Bakblik vullen met helft van bloem. Olie en 250 ml water toevoegen. Dan rest van bloem erover verdelen. Honing aan één kant van bakblik erbij doen, 1/2 el zout aan de andere kant. Gist in holletje in midden strooien (niet in contact laten komen met zout of honing, dat doet werking van gist teniet). Tijm en rozemarijn erover verdelen. Broodbakmachine inschakelen op programma voor normaal of knapperig brood.
- algemeenDit kruidige brood is lekker bij hartig en zoet. Serveer het bijvoorbeeld met groene pesto of een pittig mengsel van sinaasappelmarmelade met fijngehakte gember erdoor.
Honing-kruidenbrood
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002678_220x162_JPG.jpg)
15 porties
135 kcal
10 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Bakblik vullen met helft van bloem. Olie en 250 ml water toevoegen. Dan rest van bloem erover verdelen. Honing aan één kant van bakblik erbij doen, 1/2 el zout aan de andere kant. Gist in holletje in midden strooien (niet in contact laten komen met zout of honing, dat doet werking van gist teniet). Tijm en rozemarijn erover verdelen. Broodbakmachine inschakelen op programma voor normaal of knapperig brood.
algemeen:Dit kruidige brood is lekker bij hartig en zoet. Serveer het bijvoorbeeld met groene pesto of een pittig mengsel van sinaasappelmarmelade met fijngehakte gember erdoor.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
450 g patentbloem
2 eetlepels olijfolie extra vierge
3 eetlepels honing
1 zakje gedroogde gist
2 eetlepels verse tijmblaadjes
1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes
Dit heb je nodig
broodbakmachine