Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Speklapjes dun bestrijken met 2 el ketjap. In koekenpan 25 g boter verhitten en speklapjes in 15-20 min. lichtbruin en knapperig bakken, halverwege keren. In wok rest van boter verhitten en koolraap en ui 2 min. roerbakken. Suiker erover strooien en nog 2 min. bakken. Ketchup, rest van ketjap en 150 ml water erdoor scheppen en koolraap in 15 min. gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en peper.
- algemeenprijs per persoon 1.50 (in februari 2004)
Zoete koolraap met speklapjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002684_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
820 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Speklapjes dun bestrijken met 2 el ketjap. In koekenpan 25 g boter verhitten en speklapjes in 15-20 min. lichtbruin en knapperig bakken, halverwege keren. In wok rest van boter verhitten en koolraap en ui 2 min. roerbakken. Suiker erover strooien en nog 2 min. bakken. Ketchup, rest van ketjap en 150 ml water erdoor scheppen en koolraap in 15 min. gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en peper.
algemeen:prijs per persoon 1.50 (in februari 2004)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappels
500 g speklapjes
4 eetlepels ketjap manis
50 g boter
600 g koolraap
1 rode ui
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
150 ml ketchup