Kipdrumsticks in sinaasappel-honingmarinade

75 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 1 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Sinaasappels schoonboenen en schil raspen. Vruchten uitpersen. In kom marinade kloppen van sinaasappelsap en -rasp, knoflook en alle vloeibare ingrediënten. Drumsticks op enkele plaatsen met vork inprikken, zodat marinade goed kan intrekken. Drumsticks naast elkaar in lage schaal leggen en marinade erover schenken. Afgedekt in koelkast minstens 1 uur marineren, af en toe omdraaien.

  2. Oven voorverwarmen op 225 °C. Drumsticks uit marinade nemen en bestrooien met zout en peper. Drumsticks op rooster leggen en 25-30 min. roosteren, tot vel bruin en krokant is en drumsticks gaar zijn. Af en toe omdraaien.

  • algemeenDeze snack kan ook als hoofdgerecht gegeten worden. Reken op 2-3 kipdrumsticks per persoon of neem voor ieder een kippenbout. Serveer er witte rijst en komkommersalade bij.

Kipdrumsticks in sinaasappel-honingmarinade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig