Rundvlees teriyaki met sesam-broccoli

In Japan zijn ze gék op broccoli, en wij ook. Zeker in combinatie met rundvlees en sojasaus.

450 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng de sherry aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg van het vuur af 4 el sojasaus en de honing toe. Zet apart.

  2. Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli. Kook de roosjes 4 min. Verhit 3 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak het sesam­zaad in 1 min. goudbruin.

  3. Pers de limoen uit. Meng het limoensap met de sesamolie en 1 el sojasaus en het sesamzaad plus olie toe. Schep door de broccoli en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de biefstukken 5 min. Keer halverwege. Draai het vuur uit. Voeg de sherrysaus toe en wentel de biefstukken erdoor.

  5. Laat nog 2-3 min. afgedekt rusten in de pan. Snijd het vlees in plakjes, schep de sherrysaus erbij en serveer met de broccoli. Lekker met noedels.

  • Biefstuk met pepersaus maken

    Instructievideo - 04:54 min.

Rundvlees teriyaki met sesam-broccoli

In Japan zijn ze gék op broccoli, en wij ook. Zeker in combinatie met rundvlees en sojasaus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig