Zalmfilet met Chinese kruiden en gerookte zalmrijst

680 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Klop in een kommetje 3 el sojasaus met de sherry, honing en sesamolie door elkaar. Bestrijk de stukken zalm met ca. 2 el van deze saus en bestrooi ze met wat peper.

  2. Verhit een koekenpan. Leg de stukken vis in de pan en rooster ze op middelhoog vuur 3 minuten. Keer ze en rooster ze 2 minuten.

  3. Roer zodra de rijst gaar is, de gerookte zalmblokjes, koriander en 1 el sojasaus door de rijst.

  4. Schep de stukken vis elk op een warm bord. Serveer de rijst en de rest van het sausje apart erbij. Lekker met Chinese wokgroenten.

Zalmfilet met Chinese kruiden en gerookte zalmrijst

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig