In kom bieslook en uisnippertjes met vork door boter mengen. Kruidenboter op smaak brengen met zout en peper. Zalm met zout en peper bestrooien en in ingevette stoominzet of RVS vergiet leggen. Peulen, sugar snaps en broccoliroosjes rond zalm leggen. Stoominzet of vergiet boven laag kokend water in pan hangen (mag water niet raken). Deksel erop leggen en zalm en groenten in 6-7 min. gaarstomen. Vis op bord leggen, groenten eromheen scheppen en kruidenboter op warme vis leggen. Lekker met risotto.
- algemeenBehalve stomen is grillen ook een vetarme bereidingswijze, die het beste in zalm naar boven haalt.
Gestoomde zalm met ui-bieslookboter
hoofdgerecht
4 personen
555 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In kom bieslook en uisnippertjes met vork door boter mengen. Kruidenboter op smaak brengen met zout en peper. Zalm met zout en peper bestrooien en in ingevette stoominzet of RVS vergiet leggen. Peulen, sugar snaps en broccoliroosjes rond zalm leggen. Stoominzet of vergiet boven laag kokend water in pan hangen (mag water niet raken). Deksel erop leggen en zalm en groenten in 6-7 min. gaarstomen. Vis op bord leggen, groenten eromheen scheppen en kruidenboter op warme vis leggen. Lekker met risotto.
algemeen:Behalve stomen is grillen ook een vetarme bereidingswijze, die het beste in zalm naar boven haalt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 zakje verse bieslook
1 rode ui
125 g zachte roomboter
4 stukken zalmfilet
200 g peultjes
200 g sugar snaps
1 kleine broccoli
Dit heb je nodig
stoompan