Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas

Deze zachte smaak van courgette doet het héél goed in combinatie met de geitenkaas op deze plaattaart.

675 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Roer de helft in een kom los met de slagroom. Klop de eieren en peper en eventueel zout erdoor.

  2. Schaaf de de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. Halveer brede plakken in de lengte. Doe alle plakken in een kom en schep voorzichtig om met de olie.

  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes taartdeeg tegen elkaar aan op de bakplaat en druk de naden goed aan. Bestrijk het deeg met het geitenkaasmengsel en leg de courgettelinten er losjes op. Bestrooi met de rest van de geitenkaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olijven over de courgette. Bestrooi met peper.

  4. Bak de plaattaart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas

Deze zachte smaak van courgette doet het héél goed in combinatie met de geitenkaas op deze plaattaart.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig