Courgette-omelet

395 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Aardappelplakjes in 10 min. bijna gaar koken en afgieten. In koekenpan 2 el olie verhitten en hierin ui fruiten. Courgette toevoegen en 3 min. meebakken, voorzichtig omscheppen. In schaal eieren loskloppen. Aardappelplakjes, courgettemengsel en helft van kaas door ei scheppen. Geheel op smaak brengen met zout en peper. In grote, diepe koekenpan 2 el olie verhitten en ei-groentemengsel in pan overdoen. Rest van kaas over omelet strooien. Deksel op pan leggen en omelet afgedekt op laag vuur in ca. 15 min. laten stollen. Pan af en toe ronddraaien, zodat vloeibaar ei naar zijkant loopt en bovenkant mooi droog wordt. In schaal 4 el olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Sla wassen, grof scheuren en omscheppen met dressing. Sla over vier borden verdelen. Omelet in vieren snijden en naast sla leggen.

  • algemeenprijs per persoon 1.80 (in augustus 2004)

Courgette-omelet

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig