Oven voorverwarmen op 220 ºC en brood volgens gebruiksaanwijzing afbakken. Kool schoonmaken en in fijne reepjes snijden. Van limoensap, sojasaus en 2 el olie dressing kloppen en met zout en peper op smaak brengen. Van olie 2 el in wok verhitten en tofu in 3 min. bruin en gaar bakken. Tofu uit wok scheppen en warmhouden. Rest van olie verhitten. Kool en peen julienne 1 min. roerbakken. Taugé erdoor scheppen en nog 1 min. roerbakken. Groenten en dressing door elkaar scheppen, over vier borden verdelen en tofu erop leggen. Salade met brood serveren.
Tofusalade met limoendressing
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012648_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
580 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 220 ºC en brood volgens gebruiksaanwijzing afbakken. Kool schoonmaken en in fijne reepjes snijden. Van limoensap, sojasaus en 2 el olie dressing kloppen en met zout en peper op smaak brengen. Van olie 2 el in wok verhitten en tofu in 3 min. bruin en gaar bakken. Tofu uit wok scheppen en warmhouden. Rest van olie verhitten. Kool en peen julienne 1 min. roerbakken. Taugé erdoor scheppen en nog 1 min. roerbakken. Groenten en dressing door elkaar scheppen, over vier borden verdelen en tofu erop leggen. Salade met brood serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 fougasse de boulogne
1 Chinese kool
2 eetlepels zoete sojasaus
2 eetlepels limoensap
6 eetlepels wokolie
1 bakje tofu roerbak pittig gekruid
1 zakje peen julienne
1 bakje taugé
Dit heb je nodig
wok