Oven op 200 °C voorverwarmen. In kom dressing kloppen van olie, azijn, mosterd, helft van peterselie en zout en peper naar smaak. Knoflook met mes pletten en ongepeld in dressing leggen zodat smaak kan intrekken. Folie van geitenkaasjes verwijderen en schaaltjes in oven zetten. Geitenkaasjes 7-8 min. verwarmen. Intussen in schaal linzen mengen met dressing en romaatjes. Krulsla, uiringen en linzensalade over vier borden verdelen. Knoflook uit salade verwijderen. Geitenkaasjes uit oven nemen en op sla leggen. Peterselie erover strooien.
- algemeenDit gerecht kan ook als bijgerecht worden geserveerd, bij gestoofde karbonades bijvoorbeeld.
Linzensalade met gegratineerde geitenkaas
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003132_220x162_JPG.jpg)
4 personen
315 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. In kom dressing kloppen van olie, azijn, mosterd, helft van peterselie en zout en peper naar smaak. Knoflook met mes pletten en ongepeld in dressing leggen zodat smaak kan intrekken. Folie van geitenkaasjes verwijderen en schaaltjes in oven zetten. Geitenkaasjes 7-8 min. verwarmen. Intussen in schaal linzen mengen met dressing en romaatjes. Krulsla, uiringen en linzensalade over vier borden verdelen. Knoflook uit salade verwijderen. Geitenkaasjes uit oven nemen en op sla leggen. Peterselie erover strooien.
algemeen:Dit gerecht kan ook als bijgerecht worden geserveerd, bij gestoofde karbonades bijvoorbeeld.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 theelepel rode-wijnazijn
1 theelepel mosterd
1 zakje verse peterselie
1 teentje knoflook
2 schaaltjes Bettine larde
1 blik linzen
250 g romaatjes
1 zak krulslamelange
1 rode ui