Gegratineerde bloemkool

200 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 10 min. oventijd

2 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng water in een hoge pan met zout aan de kook. Was de bloemkool en leg ondersteboven in het kokende water. Kook met de deksel op de pan de bloemkool in ca. 15 min. beetgaar. Verwarm de ovengrill voor. Schaaf de kaas in plakjes. Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken.

  2. Vet de ovenschaal in. Leg de bloemkool met de stronk naar beneden in de ovenschaal. Bedek de bloemkool met plakjes kaas. Zet de ovenschaal 5-10 min. onder de grill en laat de kaas smelten en kleuren. Serveer direct.

  • combinatietipLekker bij karbonades of braadworsten met gekookte aardappels.
  • variatietipMaak dit recept ook eens met eenpersoonsbloemkool en minibroccoli. Een minibloemkool is samen met 1 minibroccoli verpakt, dat is voldoende voor 2 personen.

Gegratineerde bloemkool

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig