In braadpan 2 el boter verhitten en vleesblokjes rondom aanbraden. Vlees op bord scheppen. In zelfde pan ui in rest van boter goudbruin fruiten. Prei erdoor scheppen en 5 min. meebakken. Vlees door ui-preimengsel scheppen en mosterd erdoor roeren. Bloem erover strooien en omscheppen. Bier langs rand van pan erbij schenken en aan de kook brengen. Vlees afgedekt in 1 uur en 30 min. op laag vuur (op vlamverdeler) gaarstoven, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Rijst over vier borden verdelen en stoofschotel ernaast scheppen.
- algemeenprijs per persoon 1.90 (in november 2004)
Gestoofde hamlappen met rijst
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003233_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In braadpan 2 el boter verhitten en vleesblokjes rondom aanbraden. Vlees op bord scheppen. In zelfde pan ui in rest van boter goudbruin fruiten. Prei erdoor scheppen en 5 min. meebakken. Vlees door ui-preimengsel scheppen en mosterd erdoor roeren. Bloem erover strooien en omscheppen. Bier langs rand van pan erbij schenken en aan de kook brengen. Vlees afgedekt in 1 uur en 30 min. op laag vuur (op vlamverdeler) gaarstoven, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Rijst over vier borden verdelen en stoofschotel ernaast scheppen.
algemeen:prijs per persoon 1.90 (in november 2004)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 eetlepels boter
500 g hamlappen
3 uien
300 g prei
3 eetlepels grove mosterd
3 eetlepels bloem
1 flesje donker bier
1 pak meergranenrijst