Franse appeltaart met calvados

270 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 4 uur 45 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. In kommetje rozijnen met calvados mengen en minimaal 4 uur marineren. Oven voorverwarmen op 200 ºC. In kom boter met 100 g suiker tot glad mengsel roeren. Bloem, eierdooiers en 2 el koud water toevoegen en alles tot soepel deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lap die iets groter is dan taartvorm. Taartvorm met deeg bekleden. Rozijnen afgieten en over bodem verdelen. Appelschijfjes er in overlappende cirkels opleggen. Rest van suiker erover strooien. Taart ca. 45 min. in oven bakken. Abrikozenjam met 1 el water in pannetje zachtjes verwarmen. Appels hier dun mee bestrijken.

  • algemeenGeen tijd of geduld om de rozijnen 4 uur te marineren in de calvados? Breng de rozijnen dan samen met de calvados aan de kook en verwarm ze ca. 10 min. heel zachtjes tot ze het vocht hebben opgenomen en het overtollige vocht is verdampt. Overigens zijn rozijnen gemarineerd in sinaasappellikeur ook een aanrader.
  • Appel-bessentaart bakken

    Instructievideo - 00:44 min.

Franse appeltaart met calvados

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig