Slagroom met mixer of garde halfstijf kloppen. Appels schillen en in partjes snijden. In koekenpan boter smelten en appelpartjes op matig vuur aan beide kanten lichtbruin bakken. Kaneel over appelpartjes strooien. Calvados in pan schenken en nog even verwarmen, tot calvados vrijwel verdampt is. Appelpartjes over vier borden verdelen en beetje jam erop scheppen (jam eventueel even met appeltjes meewarmen als deze te dik is). Op elk bord wat slagroom scheppen.
Gebakken appeltjes met abrikozenjam
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003855_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
240 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Slagroom met mixer of garde halfstijf kloppen. Appels schillen en in partjes snijden. In koekenpan boter smelten en appelpartjes op matig vuur aan beide kanten lichtbruin bakken. Kaneel over appelpartjes strooien. Calvados in pan schenken en nog even verwarmen, tot calvados vrijwel verdampt is. Appelpartjes over vier borden verdelen en beetje jam erop scheppen (jam eventueel even met appeltjes meewarmen als deze te dik is). Op elk bord wat slagroom scheppen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
125 ml slagroom
4 kleine appels
25 g roomboter
1 theelepel kaneel
2 eetlepels calvados
4 eetlepels abrikozenjam