Maak het pannenkoekbeslag met het ei en de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak 10 pannenkoekjes (crêpes). Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan in 4 min. goudbruin. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Kook met 75 ml water op laag vuur in 15-20 min. gaar. Schep af en toe om. Voeg 125 g suiker toe, draai het vuur hoog en roer tot een dikke moes. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Roer de slagroom, het merg en de calvados door de appelmoes. Leg 1 crêpe in de ovenschaal. Bestrijk met een laagje appelmoes, bestrooi met amandelschaafsel en leg er een andere crêpe bovenop. Ga door tot de crêpes op zijn. Eindig met een crêpe, schenk de boter erover en bestrooi met de resterende suiker. Zet de schaal bovenin de oven en bak de taart 30 min. tot de suiker bovenop de taart goudbruin is. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
- algemeenU kunt de crêpes-taart maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.
- algemeenEten er kinderen mee? Vervang dan de calvados door appelsap.
Crêpes-taart met appel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006200_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
8 personen
415 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Maak het pannenkoekbeslag met het ei en de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak 10 pannenkoekjes (crêpes). Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan in 4 min. goudbruin. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Kook met 75 ml water op laag vuur in 15-20 min. gaar. Schep af en toe om. Voeg 125 g suiker toe, draai het vuur hoog en roer tot een dikke moes. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Roer de slagroom, het merg en de calvados door de appelmoes. Leg 1 crêpe in de ovenschaal. Bestrijk met een laagje appelmoes, bestrooi met amandelschaafsel en leg er een andere crêpe bovenop. Ga door tot de crêpes op zijn. Eindig met een crêpe, schenk de boter erover en bestrooi met de resterende suiker. Zet de schaal bovenin de oven en bak de taart 30 min. tot de suiker bovenop de taart goudbruin is. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
algemeen:U kunt de crêpes-taart maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.
algemeen:Eten er kinderen mee? Vervang dan de calvados door appelsap.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
½ pak pannenkoekmix
1 ei
400 ml halfvolle melk
0 zonnebloemolie
1 bakje amandelschaafsel
1 kg friszoete appels
150 g suiker
1 vanillestokje
3 el slagroom
4 el calvados
50 g boter
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 20 cm of groter), ingevet