Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur

270 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur 45 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. In kom broodmix met 25 g boter, melk en ei tot stevig deeg kneden. Op warme plaats deeg afgedekt ca. 30 min. laten rijzen. Deeg nogmaals doorkneden en op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot rechthoek van 30 x 20 cm. 50 g boter, basterdsuiker, 1 tl kaneel, rozijnen en abrikozen over deeglap verdelen. Deeglap oprollen tot 30 cm lange rol en in 10 even grote stukken snijden. Deegrolletjes naast elkaar in vorm zetten. Afgedekt ca. 45 min. laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Zuidvruchtentaart in oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. In kom poedersuiker met 1 tl kaneel en 2 el water tot glanzend glazuur roeren. Glazuur over taart uitstrijken.

Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig